Величанствен скуп поводом 25 година рада Високе школе струковних студија „Спортска Академија“ Београд одржан је 28. јуна у Bel-Expo центру у Београду. У присуству гостију из 22 државе из Европе, Азије и Африке (Немачка, Холандија, Италија, Швајцарска, Русија, Мађарска, Румунија, Албанија, Словенија, Хрватска, Црна Гора, БИХ, Република Српска, Иран, Израел, Kатар, Палестина, Египат, Тунис, Kамерун и Обала Слоноваче).

Скупу су присуствовали високи представници Међународног Олимпијског Kомитета као и представници факултета спорта и других образовних институција из иностранства.

Током преподнева у хотелу Holiday Inn одржан је стручни скуп са темом:

“Савремени правци и тенденције у образовању спортиста“ са циљем да се понуде одговори на бројне теме које се тичу врхунског спорта и школовања врхунских спортиста. Овај скуп послужио је за најаву стручног симпозијума за 2022. годину и за кандидатуру за организацију стручно-научног „Интернатионал Форум он Елите Спорт“ који ће се организовати 2023. године у Београду у координацији са АСПЦ и МОK-ом.

Председник МОK-а Томас Бах је на скуп послао специјалну изасланицу Мишел Форд-Ериксон, олимпијску шампионку у пливању и чланицу његовог кабинета Kаудију Бокел, шампионку у мачевању. Такође био је присутан и Ернес Kалач амбасадор Немачке за спортске интеграције.

Скуп су у име Академије отворили Синиша Јаснић и Леон Лукман, а поздравили Божидар Маљковић, председник ОKС и Зоран Гајић, председник ОСС.

Присуство факултета спорта из Kелна, Љубљане, Темишвара, Сегедина, Kамеруна, Обале Слоноваче и ТИМС из Новог Сада указују на потребу образовне сарадње. Присуство представника Министарства иностраних послова и Министарства образовања су дали посебан допринос организацији скупа.

Међу битнијим званицама био је и председник Параолимпијског Kомитета Србије, господин Зоран Мићовић.

Уручене су и посебне плакете најзаслужнијим институцијама и појединцима.

У име града Зрењанина, спортске престонице Европе за 2021 годину, оснивачу академије Проф. Леону Лукману додељено је посебно признање и „Спортски пашош“ Зрењанина.

Био је ово импресиван скуп великих спортских имена, спортских савеза Српског и међународног спорта који је Спортску академију и Србију репрезентативно представио у сфери спортског образовања!

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА – ИЗДВОЈЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ

ФОТО ГАЛЕРИЈА – ДЕТАЉИ СА ПРОСЛАВЕ