Дана 25. јануара 2021. одржана је видео конференција у организацији Министарства омладине и спорта Исламске републике Иран и Спортске Академије Београд.

Конференција је почела интонирањем националних  химни земаља учесница.

Конференцију је отворио председник савета Спортске Академије проф. др Синиша Јаснић који је поздравио све учеснике конференције, захвалио се учесницима и укратко истакао поља будуће сарадње која су садржана у Протоколу између две стране.

Са Иранске стране конференцију је отворио господин Али Неџад, заменик министра за развој професионалног и врхунског спорта, који је са своје стране истакао значај, могућности и корист од ове будуће сарадње. Посебно истичући вишедеценијску сарадњу спортских савеза из Ирана и Србије, истичући такође велики број наших спортских стручњака, који су успешно радили у Ирану и дали значајан допринос развоју иранског спорта. С друге стране, навео је и велики број иранских спортиста и спортских тренера, који су такође дали значајан допринос развоју појединих спортова у Србији, као што су теквондо, рвање, и др.

Представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије проф. др Бојан Тубић, помоћник министра, је поздравио учеснике скупа и истакао пуну подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у будућим активностима Министарства омладине и спорта Републике Ирана и Спортске академије Београд.

Конференцији су присуствовали и Њихове Екселенције, амбасадор Ирана у Републици Србији, господин Рашид Хасанпур и амбасадор Србије у Ирану, господин Драган Тодоровић, који су дали изузетан допринос у припреми и одржавању ове конференције, на чему су им се обе стране најсрдачније захвалиле.

Са српске стране учешће у овој конференцији су узели и господин Зоран Гајић – председник Одбојкашког савеза Србије, господин Виктор Јеленић – председник Ватерполо савеза Србије, господин Дејан Бурчул – председник Теквондо савеза Србије, Проф Леон Лукман – оснивач Спортске академије,  проф. Др Мирослав Смајић – директор Академије, Зоран Јерковић – шеф особља за стручно оспособљавање, проф. др Бранимир Нешић – професор Спортске академије и Иван Ћурковић, почасни председник фудбалског клуба Партизан, бивши председник Југословенског Олимпијског комитета и члан Савета Академије и представник рвачког савеза Србије, господин Воја Табачки.

Чланови делегације Исламске Републике Иран су наступили у следећем саставу:

Али Неџад, заменик министра за развој професионалног и врхунског спорта, др. Али Регбати – генерални директор каинета за развој професионалног и врхунског спорта, Др. Фаршид Тахмасби – генерални директор каинета за међународне односе, Др. Кавех Ахмади – генерални директор за односе са јавношћу, др. Даверзани – председник одбојкашког савеза Ирана, господин Резвани – председник пливачког, ронилачког и ватерполо савеза Ирана, др. Алиреза Дабир – председник рвачког савеза Ирана,  господин Махди Мобини – генерални директор за развој основног образовања, и кабинета за развој талената.