ЗНАЧАЈАН ПОДСТИЦАЈ СТРУЧНОМ РАДУ У СПОРТУ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Услови изазвани пандемијом корона вируса учинили су да ове године  03. децембар, Међународни дан особа са инвалидитетом буде без традиционалних спортских манифестација и дружења масовног карактера, али то не значи да није био обележен, и то на начин  који  по свему  представља изузетно значајан допринос даљем развоју и унапређивању како спорта, тако и укупног положаја ове популације у друштву.

Данас је – не случајно, већ симболично баш на овај дан – потписан Протокол о пословно-техничкој сарадњи, који су закључили  Висока школа струковних студија „Спортска академија“ и Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, на иницијативу Спортског карате удружења за особе са инвалидитетом „Европа“.

Протокол предвиђа партнерство и заједнички рад ових реномираних институција на школовању и стручном усавршавању кадрова за рад у спорту особа са инвалидитетом, као и школовање спортиста из реда ове популације. Протокол такође представља, по много чему, јединствен и пионирски подухват ове врсте код нас, утемељен на престижним искуствима развијених земаља.

На скупу су присуствовали у име ССОСИ Београд, председник Велимир Кнежевић, генерални секретар Немања Радовић и стручни сарадник за карате спорт Бунда Ливијс а у име Академије, оснивач Леон Лукман, председник Савета Синиша Јаснић, директор Мирослав Смајић, руководилац едукације и оспособљавања Зоран Јерковић и професор Бранимир Нешић.

Посебан допринос обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом су дали председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић и Селектор Рвачког савеза Србије Милорад Докманац.

У Београду, 03.12.2020.г.