Председник општине Кнић, Срећко Илић примио је делегацију Спортске академије Београд коју су чинили Проф.др Синиша Јаснић, педседник Савета, Борис Поповић, менаџер и Зоран Јерковић руководилац сектора едукације кадрова.

Тема састанка је било разматрање могућности за сарадњу и припрема за потписивање Протокола о пословно-техничкој сарадњи.

Размотрене су развојне спортске и туристичке могућности општине Кнић с обзиром на тесну повезаност са градом Крагујевцом и постојеће природне потенцијале. У први план је стављено „ Гружанско језеро“ као неисцрпан природни ресурс за развој спортова на води пре свега веслања, кајака, триатлона и спортског риболова.

С обзиром да природни потенцијали превазилазе локалне и регионалне могућности закључено једа развојни план треба да буде усмерен ка државним институцијама али и иностраним партнерима.

У припремним активностима и даљој сарадњи учествовао је општински већник за спорт Горан Милосављевић, спортски радник са изузетним вишедеценијским интернационалним искуством и референцама.